Waardering:
  • 0 stem(men) - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
           
Peugeot-Citroën halveert modellenaanbod
23-07-2014, 00:21, Bekeken: 1584 keer.
Bericht: #1
Offline
Maarten
Forumlid
***

Persoonsgegevens:
Berichten:
163
Geregistreerd:
July 2014
Laatst Online:
24-10-2017

Autogegevens:
Auto:
Peugeot 208 Style
Uitvoering:
3 Drs Hatchback
Kleur:
Zwart
Motor:
1.2 VTI
Motorcode:
CHMZ
Bouwjaar:
2014

Man  Nederland Peugeot-Citroën halveert modellenaanbod
Peugeotwereld

Om uit de rode cijfers te geraken zet PSA (Peugeot-Citroën) tot 2018 de schaar in het modellenaanbod. Grofweg de helft van de modellen wordt geschrapt.

Terug naar de kern van je bedrijf, het is een strategie die automakers in nood in het verleden heeft geholpen (hoi, Ford!), en ook de strategie die de nieuwe CEO van PSA, Carlos Tavares, najaagt. Heel verrassend is het niet, Tavares vond zijn nieuwe baan nadat zijn vorige werkgever, Renault (hij was er COO), hem er uitbonjourde. Het plan dat nu gelanceerd wordt heet Back in the Race vertoont overlappen met Renaults Drive the Change-plan.

Momenteel voert PSA 45 modellen, waaronder de auto van het jaar, de Peugeot 308. Dit worden er 26.

DS wordt een apart merk

In China is de DS-lijn al een apart merk, in de rest van de wereld was dat niet het plan. Onder het nieuwe management komt PSA hier nu op terug, overal ter wereld moet DS in de toekomst als premiummerk door het leven gaan.

‘The group will continue to reposition the three brands, while clarifying their lineups’, aldus PSA. In februari namen de Chinese firma Dongfeng en de Franse staat een aandeel in het concern, in ruil voor een broodnodige kapitaalinjectie. (Bron AutoBlog)
Quote
Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)
Peugeotwereld.nl © 2019